Kako započeti

Detaljno ćemo Vam objasniti postupak prodaje

Kako započeti


 

e.Bay.hr nudi poslovnim korisnicima prodaju njihovih proizvoda na eBay-u u svim zemljama Europske Unije.
Nakon stečenog bogatog iskustva u kupovini proizvoda s eBay-a za naše privatne i poslovne korisnike, omogućili smo poslovnim korisnicima da prošire granice ponude svojih proizvoda na najvećoj svjetskoj aukcijskog platformi za kupoprodaju - eBay.

U nekoliko sljedećih koraka ćemo Vam detaljno objasniti postupak prodaje:

1. Registracija
Kako bi započeli postupak prodaje, potrebna je registracija. Kako ne bi trebali svaki upit dostavljati podatke svoje tvrtke, iz tog razloga potrebna je registracija. Kada ste otvorili stranicu za registraciju i upis podataka, prvo odaberite tip korisničkog računa - Poslovni. Pažljivo ispunite sva tražena polja s točnim podacima te obavezno email koji upisujete mora biti Vaš, i morate mu imati pristup jer će nakon izvršene registracije na Vašu email adresu stići link za potvrdu korisničkog računa kojeg morate kliknuti da bi Vaš kreirani korisnički račun bio aktiviran. Ako imate problema s aktivacijom ili kreiranjem korisničkog računa, slobodno se obratite našoj korisničkoj podršci.


2. Prvi pregled aplikacije
Nakon uspješno obavljene registracije i aktivacije korisničkog računa, možete pristupiti aplikaciji za prodaju. Prvi pogled na aplikaciju korisnicima daje puno informacija i mogućnosti ali u ovim detaljnim uputama ćemo Vam sve objasniti. Na naslovnoj strani aplikacije nalazi se na slikama izdvojena ponuda proizvoda te ispod izdvojene ponude nalaze se trenutne popularne kategorije koje naši korisnici često pretražuju.
S bočne strane pronaći ćete izbornik koji Vam nudi dnevnu ponudu proizvoda koji su na akciji, Vašu košaricu, narudžbe, sustav prijava podršci te kontakt obrazac s bazom najčešćih pitanja i odgovora prema podršci.
Taokođer, u ovom izborniku se nalazi i "Prodaja". To je opcija radi koje ste se odlučili na suradnju s nama te Vas u ovom trenutku dijeli jedan korak od započinjanja Vaše prve prodaje na eBay-u.

3. Predaja oglasa
Najbitnija faza je predaja oglasa za prodaju. Na ovom koraku od Vas se traži da dostavite sve potrebne informacije o proizvodu kojeg prodajete kao što su; ime, stanje, dobavljiva količina, dostupne varijacije, težina, opis i tražena cijena za proizvod. U trenutku kada ispunite sve potrebne informacije, aplikacija će prikazati ukupnu cijenu oglasa u trajanju 30 dana. Nakon što provjerite da li su ste sve točne informacije o proizvodu upisali, kliknite na gumb "Naruči". Ovime postupak predaje zahtjeva za objavu oglasa je završen.
Napomena: Možete predati jedan oglas za jednu vrstu proizvoda. Odnosno, ukoliko prodajete npr. mobitel i printer to su dva različita oglasa. Međutim, ukloliko prodajete dva ista modela mobitela različitih boja - to je jedan oglas; i tu razliku u bojama možete navesti pod rubrikom "Varijacije". Ako imate problema ili bilo kakvih pitanja oko objave oglasa, slobodno se obratite našoj korisničkoj podršci.

4. Plaćanje objave oglasa
Po zaprimanju Vašeg zahtjeva za objavu oglasa, na e-mail ćemo Vam poslati podatke za plaćanje objave oglasa. Cijene objave oglasa se kreću od 25kn do 48kn i ovise o tome koliko dodataka za objavu oglasa želite zakupiti. Po zaprimanju Vaše uplate za objavu oglasa, zahtjev koji ste nam prije toga poslali ćemo aktivirati i na eBay-u će postati objavljen Vaš oglas milijunima kupaca iz Europske Unije. Oglas će biti aktivan najviše 30 dana ili do trenutka prodaje. Ukoliko ne uspijete prodati Vaš proizvod u roku 30 dana, ne brinite jer možete obnoviti oglas u neograničenom broju puta.

5. Ostvarena je prodaja? Odlično!
Svaka roba ima svojeg kupca. Zato, prije ili kasnije dođe vrijeme kada Vaš proizvod bude prodan. O tome ćemo Vas obavijestiti odmah odnosno najkasnije u roku 24h. Zaprimiti ćete od nas detaljne upute za pakiranje i slanje proizvoda kupcu te informacije o dostavi. Cijenu poštarine prema Vašem kupcu na početku snosite Vi. Proizvod koji ste prodali pažljivo zapakirajte, napravite nekoliko slika ambalaže i pošaljite na adresu kupcu koju Vam dostavimo. U svakom slučaju, nemojte zaboraviti ostaviti poruku svom kupcu u paketu na kojoj ćete mu se zahvaliti na kupovini. Kupcima će goditi Vaša pažnja i znak zahvale te rado će se vraćati kupovati još Vaših proizvoda. Kada paket pošaljete, javite nam i razmijenite s nama informacije o samom paketu koje ćemo Vas zatražiti kako bi mogli javiti Vašem kupcu da kupljeni proizvod je na putu prema njemu. 

6. Budite isplaćeni
Nakon što kupac zaprimi Vaš paket, javiti će nam stanje paketa i da li je sve u redu sa sadržajem. Tada od nas ćete dobiti nalog za dostavu računa temeljem kojeg ćemo Vam izvršiti isplatu za prodani proizvod + iznos poštarine koju ste platili za kupca. Kada sredstva od prodaje budu evidentirana na Vašem poslovnom računu, tada je kupoprodaja uspješno obavljena na zadovoljstvo Vašeg kupca, Vas i nas kao posrednika u prodaji.

Bogato iskustvo u naručivanju proizvoda s eBay-a za naše kupce, naučilo nas je što kupcima u Hrvatskoj treba. Treba im jednostavni način naručivanja, plaćanja i kvalitetna podrška. S nama - imate to sve!

I na kanalima


Načini plaćanja

X

Zabrana kopiranja

Tekstualni i slikovni materijal ove web stranice je vlasništvo tvrtke DOPI GRUPA j.d.o.o., te je kao takav zaštićen od kopiranja.